Nova normativa carnets

Des de ja fa uns dies se´ns ha informat que hi ha canvis en el carnet de moto i de ciclomotor. Pels que els hi quedi algun dubte amb el tema a continuació detallem els canvis que s'han realitzat.

Referent el tema de la llicencia de ciclomotor han passat l´edat dels 14 anys als 15 per poder obtenir aquest permís.

El permís de circulació per ciclomotors desapareixerà per donar pas el nou carnet de ciclomotor AM. El principal canvi es l´edat per aconseguir el carnet, perquè la resta seguirà com ara, passant un examen teòric i un altre pràctic dins d'un circuit tancat. A més a més no es podrà portar acompanyant fins que el conductor tingui més de 18 anys.

Tots aquests canvis els veurem aplicats a partir de l'1 de setembre de 2010.
Pel que respecte al canet de moto, hem de dir que s'ha aprovat el Nou Reglament General de Conductors i els principals canvis són dirigits a les motos de gran ciclindrada.

Es crearà un nou permís anomenat A2 amb el que es podrà conduir motos fins a 500cc i 47cv(35 kw). Per poder treure's aquest carnet s'haurá de tenir més de 18 anys i superar les proves teoriques i pràctiques. Si es posseix l'A1 amb més de dos anys d'antigüitat, i es vol obtenir l'A2, només t'hauràs de sotmetre a la prova pràctica.

Per tal d'obtenir el perm;is de conduir A, que ara el podies aconseguir als 18 anys, s'haurà de tenir 20 anys complerts i tenir dos anys d'antigüitat amb l'A2. Aquest fet es dóna per poder fer un accés progressiu de l'augment de la cilindrada; garantitzant així més experiéncia i seguertat.

Els canvis els podrem veure aplicats a partir de sis mesos de la seva publicació al BOE.