La novetat de GAS GAS: la 515 EC 4T


Gas Gas ha informat dels primers detalls de la seva pròxima novetat. Aquesta moto és la nova 515 EC 4T, una màquina amb un bon conjunt de novetats tècniques i que vol trepitjar fort a la modalitat de l’Enduro.
És la germana gran de la 450 EC, la nova 515 EC 4T canvia de forma radical alguns elements estètics, i sobre tot, diverses especificacions tècniques, les quals passem a detallar.


Aquesta atractiva moto està caracteritzada d'una nova injecció electrònica. A més a més, per poder arrancar-la no necessitarà una bateria, ja que aquesta es pot realitzar amb el peu. Degut aquesta peculiaritat, la 515 EC 4T està especialment indicada per la competició, ja que al poder anar sense bateria, s'estalvia un gran pes de 6 quilos.


Seguint amb el tema de la bateria, Gas Gas està treballant amb un sistema que recarregarà mentre la moto no s'utilitzi. Per portar a terme tot aquest sistema, els enginyers i mecànics de la marca catalana han tardat un total de quatre anys.


Respecte a la resta d'especificacions tècniques, hem de destacar que el motor porta: un nou cilindre, culata i pistó. La potència del motor serà superior als 52CV, amb un rendiment del propulsor màxim xifrat als 10.000 rpm. Aquest cor mecànic està associat a una caixa de canvi manual de sis velocitats.


Pel que fa a l'arranc i a l'embrague, ambdós també són completament nous. En el cas de l'arranque presenta uns pinyons específics, mentre que l'embrague ha sigut dissenyat per aguantar millor les altes temperatures.
Per últim, el tub d'escape també presenta modificacions. Compte amb tres canvis de diàmetre, amb un 1 mil·límetre d'espensor i està realitzat d'acer inoxidable. Aquest està adaptat a la norma anticontaminant de la Unió Europea Euro3.