Campanya de Sensibilització: “Posa't el casc”


La Direcció General de Trànsit(DGT) desenvoluparà aquesta setmana una campanya de consciència i vigilància sobre l'ús del casc en la que realitzarà, al menys, 50.000 controladors dels conductors i passatgers de motos i ciclomotors.


Segons ha informat la DGT, aquesta campanya coincideix amb el període en el que més s'utilitza les motos i ciclomotors per tractar de consciència dels riscos que comporta la seva conducció, ja que al 2007, solament en carretera, 528 persones van morir en accidents d'aquest tipus de vehicle. L'objectiu principal de la campanya és incrementar l'ús del casc, sobre tot en ciutat i zones de descans, i recordar que la seva utilització disminueix amb un 50 per cent la possibilitat de mort en cas d'accident.


Per col·laborar amb aquesta campanya s'ha convidat als Servies de Trànsit de les Comunitats Autònomes de Catalunya i el País Basc, que tenen transferides les competències, als Ajuntaments de més de 5.000 habitants i a les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla.


La DGT ha destacat la necessària col·laboració de les autoritats municipals en aquesta campanya, ja que a les zones urbanes està menys extensos l'ús del casc. Per això, s'ha sol·licitat als alcaldes que s'apliqui rigorosament la immobilització del vehicle fins que el conductor disposi de casc.


La campanya, que té per eslògan: “Ningú té el cap tant dur com per no portar casc”, té el recolzament en els mitjans de comunicació, amb l'emissió de cunyes de radio amb arguments que justifiquen i sensibilitzen sobre la conveniència d'utilitzar el casc en tots els tipus de viatges. A més a més, s'ha editat un fulletó amb consells per ser distribuït entre els usuaris a través de les Jefetures de Trànsit i Ajuntaments. La campanya gràfica està protagonitzada per personatges importants del sector com: Àlex Crivillé i Nani Roma, entre d'altres.