Collarin Leatt-Brace





Leatt-Brace l'anomenat: "Casc pel coll" o "protector per les cervicals" ha sigut un dels productes més venuts pel Motocross USA a 2007, el que mostra la seva efectivitat i comoditat d'ús.

El Leatt-Brace és un producte basat amb els estudis del doctor Leatt, per protegir la zona cervical dels forts impactes que es rep aquesta part del cos als accidents de competicions automobilístics( hi ha un collarín específic pels cotxes i un per les motos i quads)i per les caigudes de moto, concretament està pensant per les especialitats de Motocross, Enduro i Rallies. Aquest collarín protegeix de:
Hiperflexió: Extensió excessiva del cos quan el cap es desplaça bruscament cap endavant.(xocs frontals). Hiperextensió: extensió excessiva del cos quan el cap es desplaça bruscament cap en darrera.(Cops de cara contra el terra).
Hiperflexió lateral: Extensió excessiva del coll al inclinar-se el cap bruscament cap a un dels costats. (cops laterals del cap al terra).
Hiperflexió lateral: Extensió excessiva del coll al inclinar-se el cap bruscament cap un dels costats.(Cops laterals del cap al terra).
Hipercomprensió: Comprensió brusca de l'espina dorsal(zona cervical), produïda per la pressió del casc sobre l'esquena.(Caigudes de cap).

Qualsevol d'aquestes "hiperflexions", en els seus casos més extrems, poden provocar una lesió medul·lar irreversible. Fins el moment, no hi ha cap protecció en el mercat que permet preveure aquest tipus de moviments del coll, amb la qualitat amb la que Leatt Brace ho fa. Això no significa que aquest element protegeixi davant de qualsevol lesió de columna, ja que el seu efecte es solament a la zona cervical i fins un cert límit.
La majoria de pilots que l'han provat, s'han quedat amb ell i l'utilitzen amb les competicions més importants. Senyal inequívoca que funciona i a més a més és còmode de portar.

Hi ha dos models actualment disponibles:
Model Sport
Nivell de protecció: Igual al del model Club
Material: Resines de plàstic
Pes: 780 grams
Color: Gris-Plata i negra
Talles: Adult (més de 16 anys) i Júnior (de 4 a 16 anys)
Accessoris inclosos: Tres punts per ajustar a cada mesura de tòrax.
Model Club
Nivell de protecció: Igual al del model Sport
Material: Resines de plàstic
Pes: 850 grams
Color: Negra
Talles: Adult (més de 16 anys) i Júnior (de 4 a 16 anys)
Accessoris inclosos: Tres punts per ajustar a cada mesura de tòrax.

ATENCIÓ!!!!!!!!!!!!
Alguns petos del mercat i jaquetes, necessiten ser modificats, a la zona del coll per adaptar-se amb el Leatt-Brace. Molts fabricants estan començant a dissenyar les seves peces i proteccions, tenint en compte aquest nou collarin.
IMPORTANT:
Tots els productes de Leatt-Brace està identificat per un número de sèrie. Aquest ens permet seguir aquest producte des del lot de fabricació, distribuïdor i botiga que l'hagi venut. L'importador oficial solament oferirà servei post-venda als productes de Leatt-Brace que hagin sigut importats per la pròpia empresa. Aquelles unitats que hagin arribat al mercat per altres canals, hauran de tornar al canal d'origen per qualsevol servei.