Ricardo Escudero es juga el sub campionat a l'última carrera a Albaida
El Can-a DS 450 ve de guanyar al regional gallec de resistència.

- Arriba a Valencia com a tercer de la general a 5 punts del segon.
- A les 3 proves anteriors Escudera va empatar amb en David Planella.
- Àlex Escudero busca posicionar-se entre els deu millors de Q1 PRO.


Els dies 8 i 9 de novembre conclou el VIII Campionat d'Espanya de Quadcross amb la carrera de la Ciutat d'Albaida, a terres de la Comunitat Valenciana. Al Circuit de la Vega(1.600 metres) està en joc el subcampionat d'Espanya de la màxima categoria Q1PRo, ja que el gironí Eduard Ullastres es matemàticament campió.

Per accedir al número 2 hi ha dos candidats: el pilot de Pontevedra i tricampió d'Espanya Ricardo Escudero amb el seu Can-am DS 450; i el jove català David Planella. Escudero arriba tercer de la classificació de la taula però a solament 5 punts de Planella, que ocupa el segon lloc provisional.

Es dóna la circumstància que tots dos pilots han acabat empatats de punts després de les últimes sis mànigues disputades: Figueres, Pola de Lena i Vélez-Màlaga.

Menys a la carrera de Móstoles -on, Ricardo va acabar al podi- el pilot de Can-am ha sigut capaç de vença al seu ribal en mànigues de les altres cinc proves.

Si atenem a les últimes estadístiques que s'han donat a Albaida, Escudero ha guanyat 2 de les 6 últimes mànigues La Vega. El gallec va compartir victoria parcial amb el francès Jeremie Warnia a 2005, sent quart a l'altre màniga. Al 2006, on Warnia va repetir un triomf parcial, Escudero va ser tercer i quart a les carreres valencianes; mentre que a la temporada 2007, Ricardo va guanyar la primera, i precisament, Planella es va imposar a la segona, acabant el català amb 6 punts més que el campió(Escudero).

Però la carrera final valenciana no serà solament un duel entre Escudero i Planella; ja que la participació anunciada del campió 2008 Pro dels Estats Units, Dustin Wimmer, i del francés Jeremie Warnia campió d'Espanya 2006 complicarà les coses per ambdos candidats al subcampionat.

No obstant, l'experiència i fredat de Ricardo Escudero i la solvència del seu Can-am DS 450, que venen de guanyar la prova inaugural de campionat gallec de resistència, segueixen sent la gran recolzament del pilot.

A Escudero, a més a més, el recolza un palmarés de 48 podis a les seves participacions al Campionat d'Espanya, els sis últimes en aquesta temporada, el que el manté a les seves habituals registres de campanyes anteriors.

Desde que el polifacètic pilot de Poio va arribar al nacional de quadcross, al 2002, sempre ha conclós al certament entre els tres primers classificats de la màxima categoria. Tres títols(2002, 2003, 2007) dos subcampeonats(2004, 2005) i un tercer lloc(2006).


El tricampió parla davant de la decisa carrera d'Albaida

Ricardo Escudero

"Albaida sempre és una carrera divertida i crec que entrenyablement per tots. En aquest circuit vaig aconseguir l'últim títol de campió d'Espanya i allà sempre hem fet carreres molt interesants.

Hi haurem d'esperar com es presenta la meteorología, doncs si hi ha fang es complica bastant i seria una pena, que amb Wimmer no hi hagués una seguretat que permeti una bona carrera i el millor espectacle.

Les estratègies que podria valorar es trastoquen una mica al venir al campió d'Estats Units: la lògica diu que ell guanyarà les dues mànigues, per molt que jo intenti fer; així que, l'opció de que jo guanyi ambdues carreres per assegurar-me el lloc, independentment del que faci en David, cauen, perquè les diferències es retallen si jo baixo de posició i en David queda darrera meu.

Es molt complicat. Ja que no depen de mi, si guanyo podria dependre dels errors aliens. A més a més, sembla provable que també corri en Warnia, amb la que encara seria més complicat; aixó si, que no es despista perquè sempre he estat allà, i no he baixat del podi, gràcies a Déu. EL quad segueix com sempre, perfecte, tal i com va. Acaba de superar amb nota i amb triomf la primera prova de resistència del campionat gallec".